Forholdene på plejehjemmene kræver handling

Tilde Holch Duedahl

28/10/2022

Forholdene på plejehjemmene kræver handling

Et værdigt ældre liv kan lyde som en selvfølgelighed. For selvfølgelig skal man efter et langt liv, hvor man har betalt sin skat til fællesskabet, kunne regne med, at der vil blive taget godt af en, når tiden kommer til, at pleje og omsorg er det, som man har brug for.

Sådan er det desværre ikke altid. Som vi i de seneste år har kunnet se i fjernsynet, så halter det gevaldigt på flere plejehjem rundt om i landet, hvilket er ganske uacceptabelt og noget, som absolut ikke burde kunne ske.

Der er behov for, at vi får sat fokus på ledelsen på landets plejehjem.

Det er her, rammerne for daglig dagen bliver sat. Det er tid til, at ledelsen kommer ud på de enkelte plejehjem og får fingeren på pulsen og bliver synlige over for personalet og tager ansvar, så vi undgår situationer, som dem vi har været vidne til i medierne.

Et stort problem i dag er, at når forholdene på et plejehjem ikke fungerer, så har de ældre og deres pårørende mange gange ikke et andet sted at gå hen, da der ikke findes tilstrækkelige alternativer til den kommunale ældrepleje.

Jeg så gerne, at der bliver etableret friplejehjem i alle landets kommuner. Ikke fordi at friplejehjem i sig selv er et mål, men fordi det giver vore ældre noget mere at vælge imellem. For mig er muligheden for selv at kunne vælge, det som passer til den enkelte, vigtig.

Dertil mener jeg, at man vil skal lære mere af hinanden på tværs af friplejehjem og kommunale plejehjem – hvorfor ikke få succeserne til at vokse i stedet for at se det ene uacceptable tilfælde om og om igen.

Vil du støtte min kampagne, så vi i Tønder Kommune igen kan få en folkevalgt på Christiansborg

Tidligere indlæg

Politiske vitaminer – marts

Politiske vitaminer – marts

Co2 afgift må ikke koste arbejdspladser Det var et af hovedbudskaberne på generalforsamlingen i Venstre i Aabenraa Kommuneforening fra Troels Lund Poulsen, som aflagde et besøg og vendte mange politiske emner. Det mest diskuterede emne var CO2 afgiften på landbruget,...

En sejr for folkeskolen

En sejr for folkeskolen

Læserbrev bragt i Jydske Vestkysten d. 24.3.2024 Som mor til 4 dejlige børn har jeg i mange år på helt tæt hold været vidne til en folkeskole, hvor der har været plads til forbedringer. Forbedringer som personale og elever gerne har villet have, men som har været...

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde Nu skriver kalenderen 2024, jeg har fået nydt jul og nytår med familie og venner og er mere end klar til, at aktiviteterne tikker ind i kalenderen. Januar måned har budt på mange spændende aktiviteter indenfor mange områder. Jeg startede mine...