Om Tilde

Jeg hedder Tilde, jeg er født i 1980, bor i Agerskov i Tønder Kommune og har 4 børn. 

 

Jeg er gift med Aksel, som driver en større maskinstation samtidigt med, at vi selv dyrker omkring 550 hektar planteavl, som primært bruges til dyrefoder og biogas.

Jeg er opvokset på Sydfyn i det man nok ville kalde en kernefamilie, hvoraf jeg er den ældste af en søskendeflok på 3. Min far var selvstændig skoventreprenør og min mor intensivsygeplejerske. 

 

Vi blev alle opdraget med at yde før vi kan nyde, hvordan fødevarer produceres med egen avl i vores gigantiske køkkenhave og jeg havde fritidsjobs fra jeg var 13 år. 

 

En fornuftig opdragelse, som jeg selv har givet videre til mine børn.

Jeg startede min skolegang med 7 år på Grundtvig-Koldsk friskole, senere kommuneskole og sluttede af med 10. klasse på idrætsefterskole. 

Jeg har været frivillig siden jeg var helt ung og er det stadigt.

Udover politik holder jeg mig gerne i fysisk form og nyder at komme ud og opleve både indenfor og udenfor de danske grænser og så elsker jeg traditioner.

Af person er jeg nysgerrig, engageret, har gå-på-mod og målrettet i de projekter jeg lægger for dagen.

Politisk engangement

Jeg begyndte i 2016 aktivt at interessere mig for politik og det greb hurtigt om sig. Jeg kom straks med i Venstres aktivitetsudvalg og blei 2019 valgt ind i Venstres kommuneforening som fritvalgsmedlem og var en af kandidaterne til kommunalvalget i 2021. I dag er jeg Folketingskandidat for Tønder Kredsens Venstre.

Dem, som kender mig ved, at jeg er stolt af at være integreret som sønderjyde (siden 1997) og elsker at bo her.

Det der gav mig gejsten og gnisten til det politiske engagement var, at jeg oplevede at afstanden fra borger til folkevalgt ikke var særligt stor og det var nemt at blive lyttet til i afgørende sager som man brændte for, når man var politisk aktiv.

Arbejdsmæssigt og privat giver de plads til at jeg kan kæmpe for det jeg tror på.

Kæmpe for friheden og de muligheder den kan bringe med sig. Og fordi jeg er stolt af at være medlem af Venstre.

Hvorfor Folketinget

Jeg er en person som mener, at man må stille sig til rådighed, hvis man vil forandre tingene. Og jeg synes, at Danmark bevæger sig i den forkerte retning, hvor regeringen hæver skatterne, vil bestemme over borgerne og ikke hjælpe erhvervslivet med de udfordringer, som de står overfor. 

Jeg mener, at det er vigtigt, at vi i Tønder Kommune har en lokal stemme til at tale for os på Borgen. En stemme der forstår sig på det område og den befolkningsgruppe man repræsenterer. En stemme der er lyttende for borgerne og jeres udfordringer i dagligdagen, som ikke er længere væk end man kan gribe knoglen eller skrive en mail og forvente at få et svar indenfor kort tid.

Jeg mener selv, at være sammensat af en fornuftig tilgang til de fleste ting og har en god grobund af erfaring indenfor flere forskellige erhverv, haft flere forskellige civilstatus ’er og faktisk prøvet en del i mit endnu korte liv.