Landdistrikter

Tilde Holch Duedahl

05/10/2023

Det er vigtigt for mig at pointere at ikke alle dele af Danmark er ens. Det bliver aldrig det samme at bo på en gård på landet, som at bo i en lejlighed i storbyen. 

Det er netop via deres forskellighed, at vores byer og landdistrikter kan skabe bedre rammer for den enkelte families liv. Det er nemlig med til at give danskerne frihed til og muligheder for at leve på den måde, de gerne vil.

De udfordringer vi har hér i Tønder Kommune og vores nærliggende landkommuner, i form af, at der er langt til de fleste ting for mange – jobs, indkøb og skoler, gør, at det er vigtigt, at vi har muligheder.

Vestkystturismen spiller i dag en afgørende rolle for både dansk økonomi og for kyst kommunernes økonomi, udvikling og velfærd. Turismen fylder i dag meget i kystkommunerne og skal vi være bedre til at udnytte denne aktivitet til varige jobs. Vi har pladsen og naturen til at dyrke naturturismen. Vi skal derfor sætte fokus på at udvikle vestkystturismen som et fokuspunkt, når vi taler om erhvervsudvikling.

Vi har behov for en god infrastruktur og en bred adgang til arbejdspladser, uddannelsessteder og øvrige institutioner. Valg af uddannelse skal heller ikke være indkomstbestemt og pålagt af regeringen, man skal kunne vælge det som passer til den enkelte. 

De frie skoler skal ikke bekæmpes, men udvikles. De små landsbysamfund er i dag afhængige af, at der er en skole, hvis ikke vi skal have landdistrikter, som ligger øde hen. Det ønsker jeg ikke. Derfor skal vi sikre lige vilkår for de frie- og private skoler, så der fortsat er liv i landdistrikterne og så vi fortsat har et frit skolevalg.

Vil du støtte min kampagne, så vi i Tønder Kommune igen kan få en folkevalgt på Christiansborg

Tidligere indlæg

Politiske vitaminer – marts

Politiske vitaminer – marts

Co2 afgift må ikke koste arbejdspladser Det var et af hovedbudskaberne på generalforsamlingen i Venstre i Aabenraa Kommuneforening fra Troels Lund Poulsen, som aflagde et besøg og vendte mange politiske emner. Det mest diskuterede emne var CO2 afgiften på landbruget,...

En sejr for folkeskolen

En sejr for folkeskolen

Læserbrev bragt i Jydske Vestkysten d. 24.3.2024 Som mor til 4 dejlige børn har jeg i mange år på helt tæt hold været vidne til en folkeskole, hvor der har været plads til forbedringer. Forbedringer som personale og elever gerne har villet have, men som har været...

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde Nu skriver kalenderen 2024, jeg har fået nydt jul og nytår med familie og venner og er mere end klar til, at aktiviteterne tikker ind i kalenderen. Januar måned har budt på mange spændende aktiviteter indenfor mange områder. Jeg startede mine...