Dansk landbrug er godt på vej med den grønne omstilling

Tilde Holch Duedahl

18/10/2022

DANSK LANDBRUG ER GODT PÅ VEJ MED DEN GRØNNE OMSTILLING

Danske landmænd må helt forståeligt se måbende til, når de i disse dage hører Socialdemokratiet med desperate valgkampsstemmer argumentere for, at dansk landbrug skal pålægges en større CO2-afgift.

Det er ikke mere end et år siden, at et bredt flertal i Folketinget fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti blev enigt om ”Aftale om grøn omstilling af dansk landbrug”, som sætter et bindende mål for, at landbruget skal reducere drivhusgasudledningerne med 55-65 procent inden 2030.

Nu, kun et år efter og med kort tid til et folketingsvalg, så ryster Socialdemokraterne så på hånden. Det mener jeg ikke, at vi kan byde vore landmænd. Såvel landmænd, som virksomhedsejere, husejere og helt almindelige danskere, skal kunne regne med, at når Folketinget laver en aftale, som rækker ni år ud i fremtiden og som sætter ambitiøse mål for den grønne omstilling, så skal man kunne regne med den i mere end en år.

Jeg synes, at det vil klæde Socialdemokratiet at genlæse den aftale om grøn omstilling af landbruget fra sidste år, som de selv står bag. 

Det er en god og ambitiøs aftale for både klima og miljø. Jeg ved, at landbrugsaftalen kan være kompliceret stof, så er et forslag om, at vi skal betale 13 kroner mere for at flyve indenrigs i 2025, som Socialdemokraterne foreslår, nemmere at forstå? Men flytter det noget? Hvor ofte er det lige, at vi flyver indenrigs? Det minder mig lidt for meget om dengang i valgkampen i 2010, hvor løsningen på alle problemer ifølge Socialdemokratiet var, at vi alle skulle arbejde 12 minutter mere – og vupti så ville alle problemer være løst. Hvad var det lige der blev af den plan?

Lad os blive på jorden og stå ved de aftaler, vi har indgået. De danske landmænd har stemplet ind i kampen for en grøn omstilling med den ambitiøse plan, som blev indgået i oktober sidste år, og som kommer til at gøre en stor forskel for den grønne omstilling.

Vil du støtte min kampagne, så vi i Tønder Kommune igen kan få en folkevalgt på Christiansborg

Tidligere indlæg

Politiske vitaminer – marts

Politiske vitaminer – marts

Co2 afgift må ikke koste arbejdspladser Det var et af hovedbudskaberne på generalforsamlingen i Venstre i Aabenraa Kommuneforening fra Troels Lund Poulsen, som aflagde et besøg og vendte mange politiske emner. Det mest diskuterede emne var CO2 afgiften på landbruget,...

En sejr for folkeskolen

En sejr for folkeskolen

Læserbrev bragt i Jydske Vestkysten d. 24.3.2024 Som mor til 4 dejlige børn har jeg i mange år på helt tæt hold været vidne til en folkeskole, hvor der har været plads til forbedringer. Forbedringer som personale og elever gerne har villet have, men som har været...

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde Nu skriver kalenderen 2024, jeg har fået nydt jul og nytår med familie og venner og er mere end klar til, at aktiviteterne tikker ind i kalenderen. Januar måned har budt på mange spændende aktiviteter indenfor mange områder. Jeg startede mine...