Når børn mistrives, så rammer det hele familien
Talrige undersøgelser over de senere år har vist, at antallet af børn og unge som mistrives er stigende. Det er også noget, som jeg har mærket til i mit netværk og når jeg er rundt og tale med folk i Sønderjylland. Her støder jeg jævnligt på forældre, som er frustrerede over den situation, de som familie er endt i og over den manglende kvalificerede hjælp fra skole og kommune, som de oplever. Og de er ikke de eneste, som står med den oplevelse.
En undersøgelse fra foreningen Skole og Forældre fra i sommers viser, at hele 58 procent af forældre med børn med særlige behov oplever, at samarbejdet med skolen og/eller kommunen har haft en negativ betydning for deres psykiske overskud til at tage sig af deres barn. Som mor til 4 børn så kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvilket overskud der så er til de øvrige børn der måtte være i familien.
Jeg mener, at tiden er kommet til, at vi tager de unges mistrivsel langt mere alvorligt.
Vi er simpelthen nød til at få styrket samarbejdet mellem hjemmet, skolen og PPR langt mere end det sker i dag. For hvis vi ikke handler nu, så ender vi med at vore unge mennesker ender i den lange kø af patienter, som står og banker på i psykiatrien for at få hjælp. Det kan vi ikke være bekendt over for vore børn og unge.