Erhvervslivet drukner i papirnusseri

Tilde Holch Duedahl

12/09/2022

Erhvervslivet drukner i papirnusseri

Læserbrev bragt i Der Nordschleswiger d. 12. 9. 2022

Uge efter uge sider virksomhedsejerne time efter time og indberetter tal til staten. Det er vel og mærke tid, som ikke har noget direkte med virksomhedens drift at gøre, men som er en del af det offentliges indberetningskrav.

Når jeg er rundt og besøge virksomheder og taler med virksomhedsejere her i det sønderjyske, så hører jeg gang på gang fortællinger om, hvor meget tid der bliver brugt på indberetning af det ene og det andet til de offentlige myndigheder. Vel og mærke tid som virksomhederne ikke får betaling for og som kunne have været brugt på egentlig drift af virksomheden.

Ifølge SMVdanmark så svarer virksomhedernes tidsforbrug til en ekstraudgift på over 50.000 kroner pr. virksomhed for alle små og mellemstore virksomheder. Det syntes jeg er mange penge.

Lige nu er virksomhederne hårdt presset af stigende energipriser, som kan være svært at gøre noget ved og som det ikke umiddelbart ser ud til, at regeringen har til hensigt at gøre noget mærkbart ved. Hvad vi heller ikke ved er, hvor lang tid de nuværende priser vil vare ved.

Det vi til gengæld kan gøre noget ved, det er papirnusseriet.

Jeg syntes, at vi skal kigge på SMVdanmarks forslag om, at de offentlige myndigheder, som ønsker dataene, skal købe dataene af virksomhederne. Det kunne måske mindske bureaukratiet lidt, hvis embedsmændene selv skal stå til regnskab for de udgifter, der opstår, når de pålægger virksomhederne at indberette alle mulige oplysninger.   

Tilde Holch Duedahl, Bispelunden, Agerskov

Folketingskandidat for Venstre – Tønder Kredsen. 

Vil du støtte min kampagne, så vi i Tønder Kommune igen kan få en folkevalgt på Christiansborg

Tidligere indlæg

Politiske vitaminer – marts

Politiske vitaminer – marts

Co2 afgift må ikke koste arbejdspladser Det var et af hovedbudskaberne på generalforsamlingen i Venstre i Aabenraa Kommuneforening fra Troels Lund Poulsen, som aflagde et besøg og vendte mange politiske emner. Det mest diskuterede emne var CO2 afgiften på landbruget,...

En sejr for folkeskolen

En sejr for folkeskolen

Læserbrev bragt i Jydske Vestkysten d. 24.3.2024 Som mor til 4 dejlige børn har jeg i mange år på helt tæt hold været vidne til en folkeskole, hvor der har været plads til forbedringer. Forbedringer som personale og elever gerne har villet have, men som har været...

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde Nu skriver kalenderen 2024, jeg har fået nydt jul og nytår med familie og venner og er mere end klar til, at aktiviteterne tikker ind i kalenderen. Januar måned har budt på mange spændende aktiviteter indenfor mange områder. Jeg startede mine...