Et liv i landdistrikterne kan noget

Tilde Holch Duedahl

19/08/2023

Læserbrev bragt i Jydske Vestkysten d. 19.8.2023

Dagligt glæder jeg mig over at bo Agerskov med alt, hvad det indebærer af skøn natur og fællesskaber. Men det er ikke uden udfordringer at bo i en mindre by i et landdistrikt, som jeg og min familie gør.

Derfor glæder det mig rigtig meget, at Venstre og resten af regeringen nu blæser til offensiv med et nyt initiativ, som adresserer nogle af de udfordringer, som vi, der bor i landdistrikterne, oplever til dagligt.

Det skal være lettere at bo, uddanne sig og transportere sig på landet. Sådan lyder budskabet i Venstres og regeringens nye offensiv, som fortsætter den kamp, som jeg og Venstre i flere år har kæmpet, som skal gøre det muligt for enhver, at bosætte sig, hvor det passer den enkelte og familien bedst. Det gælder både på landet og i byen.

Som bosat i et landdistrikt ved jeg hvor skrøbelig sammenhængskraften i landområderne er, hvis ikke udviklingen med udrulning af bredbånd, offentlig transport og adgang til uddannelse følger med resten af samfundet. Så risikerer vi at miste værdifulde fællesskaber og et sammenhængende Danmark. Det synes jeg vil være trist.

Jeg tror på, at de folk som bor i landområderne, er dem som bedst ved, hvad der skal til for at leve det gode liv på landet. Derfor glæder det mig også, at der i forslaget fra Venstre og regeringen er lagt op til, at løsningerne skal findes i samarbejde med de lokale.

Ud over midler til fortsættelse af bredbåndspuljen, landsbypuljen og ungdomsuddannelser, så bliver der nu afsat midler til nye tiltag, der skal gøre det lettere at bo på landet, gøre det lettere at uddanne sig på landet og gøre det lettere at transportere sig på landet. Alt sammen løsninger, som skal udvikles i samarbejde med dem, som bor rundt i de danske landdistrikter.

Jeg glæder mig derfor til at høre og læse om de erfaringer, som Venstres landdistriktsminister får med sig hjem, når hun i den kommende tid vil rejse rundt i landet og samle input til et kommende landdistrikts udspil.

Vil du støtte min kampagne, så vi i Tønder Kommune igen kan få en folkevalgt på Christiansborg

Tidligere indlæg

Politiske vitaminer – marts

Politiske vitaminer – marts

Co2 afgift må ikke koste arbejdspladser Det var et af hovedbudskaberne på generalforsamlingen i Venstre i Aabenraa Kommuneforening fra Troels Lund Poulsen, som aflagde et besøg og vendte mange politiske emner. Det mest diskuterede emne var CO2 afgiften på landbruget,...

En sejr for folkeskolen

En sejr for folkeskolen

Læserbrev bragt i Jydske Vestkysten d. 24.3.2024 Som mor til 4 dejlige børn har jeg i mange år på helt tæt hold været vidne til en folkeskole, hvor der har været plads til forbedringer. Forbedringer som personale og elever gerne har villet have, men som har været...

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde Nu skriver kalenderen 2024, jeg har fået nydt jul og nytår med familie og venner og er mere end klar til, at aktiviteterne tikker ind i kalenderen. Januar måned har budt på mange spændende aktiviteter indenfor mange områder. Jeg startede mine...