En sejr for folkeskolen

Tilde Holch Duedahl

24/03/2024

Læserbrev bragt i Jydske Vestkysten d. 24.3.2024

Som mor til 4 dejlige børn har jeg i mange år på helt tæt hold været vidne til en folkeskole, hvor der har været plads til forbedringer. Forbedringer som personale og elever gerne har villet have, men som har været bremset af en bureaukratisk klods i form af Folkeskolereformen, som blev indført i 2014.

I starten af ugen præsenterede regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget en aftale, som gør op med flere års bureaukratisk tungsind, hvilket glæder mig utrolig meget og som for mig har været en kæphest at få gjort noget ved. Nu sker det!

Under overskriften Frihed og Fordybelse bliver de snærende bånd omkring folkeskolen nu sat fri, så den enkelte skole har mulighed for at tone og præge den enkelte skole, så den passer til de elever der går på skolen og så den passer til lokalområdet. Med aftalen bliver der gjort op med de lange skoledage for de mindste elever og for de ældre elever bliver der mulighed for at tilpasse skoledagen og indholdet, så det passer til den enkelte elev.

Fra min stol som mor, politiker og aktiv i lokalområdet er det alt sammen rigtig gode takter. Længe har mange lærere opgivende fortalt om regler og planer, som har taget initiativet og gnisten ud af gode ideer.

Nu får dem som er tættest på vores børn endnu mere at sige, hvilket forhåbentligt kan være med til at bringe noget af arbejdsglæden tilbage hos vores mange dygtige lærere og dermed sprede lyst til læring og fordybelse hos vores børn.

Dertil får skolebestyrelserne også mere albuerum til at sætte ideer og handlinger i søen, som passer til den enkelte skole, hvilket er glædeligt.

Som Venstrekvinde er jeg rigtig glad for at vi er med i denne aftale, og jeg ser frem til at bidrage til at den bliver en succes.

Vil du støtte min kampagne, så vi i Tønder Kommune igen kan få en folkevalgt på Christiansborg

Tidligere indlæg

Politiske vitaminer – marts

Politiske vitaminer – marts

Co2 afgift må ikke koste arbejdspladser Det var et af hovedbudskaberne på generalforsamlingen i Venstre i Aabenraa Kommuneforening fra Troels Lund Poulsen, som aflagde et besøg og vendte mange politiske emner. Det mest diskuterede emne var CO2 afgiften på landbruget,...

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde Nu skriver kalenderen 2024, jeg har fået nydt jul og nytår med familie og venner og er mere end klar til, at aktiviteterne tikker ind i kalenderen. Januar måned har budt på mange spændende aktiviteter indenfor mange områder. Jeg startede mine...

Ja tak til “Lokalplejehjem” i Tønder Kommune

Ja tak til “Lokalplejehjem” i Tønder Kommune

Ja tak til "Lokalplejehjem" i Tønder Kommune Debatindlæg bragt i JV d. 22.1.24 Ønskerne til hvordan vi ønsker at leve livet, når vi bliver ældre, er forskelligt alt efter hvor i landet vi bor, hvad der er af traditioner i det område, hvor vi bor og hvem vi er som...