Januar-hilsen fra Tilde

Tilde Holch Duedahl

29/01/2024

Januar-hilsen fra Tilde

Nu skriver kalenderen 2024, jeg har fået nydt jul og nytår med familie og venner og er mere end klar til, at aktiviteterne tikker ind i kalenderen. Januar måned har budt på mange spændende aktiviteter indenfor mange områder.

Jeg startede mine politiske udfoldelser den 8. Januar, hvor Thomas Danielsen besøgte ITD i Padborg i forbindelse med hans rundtur i landet, hvor Sønderjylland var sidste stop og blev derfor afholdt som nytårskur.

Jeg har tidligere kontaktet Thomas, da jeg frygter for, hvilken betydning de nye afgifter vil få for transportbranchen, hvoraf 22 % af branchens virksomheder er placeret i Sønderjylland. Thomas fik hertil forklaret, hvordan han er opmærksom på, at man bliver nødt til at differentiere mellem land og by samt at udviklingen for udfasning af fossile brændstoffer ikke er helt der, hvor man kunne ønske de var på nuværende tidspunkt. Min pointe er, at man ikke kan udfase noget før der findes andre alternativer, som er til at betale sig fra, hvilket der også bliver lyttet til.

Samme aften var der nytårskur med Spiras i Agerskov hallen med besøg af Søren Søndergaard, formand for landbrug & fødevarer samt Stephanie Lose, økonomiminister samt næstformand i Venstre. Stephanie har fået opgaven at skulle lede tre-parten omkring de kommende CO2 afgifter på landbruget og derfor en af hovedtalerne denne aften. Jeg er sikker på at Stephanie er den rette til denne opgave, da hun er en person, der ikke kommer til at beslutte noget uden alt er undersøgt til bunds, samtidig med at hun kærer sig for vores danske landbrug.

Snak om forsvaret

Nogle ville sige – har Tilde interesse for forsvaret?  Ja det har jeg i form af, at jeg har både bekendte og familie, som arbejder eller har arbejdet inden for forsvaret. Når man har disse ting tæt på og hører om de skøre regler, der er for manglende mulighed for afspadsering, dårlig løn i forhold til den risiko man sætter sig selv i og de fysiske rammer, der er på vores kasserne – så er det bestemt et sted jeg fornemmer, at der ikke er rimelige forhold. Derfor skrev jeg også til Troels allerede i sommers, hvor han kvitterede med et opkald. Jeg fik også lov til igen at nævne dem den dag på Harmonien her i januar. Senere på ugen annoncerede Troels i medierne, at der blev tildelt 16 mia. til øget kampkraft og bedre forhold for vores soldater, som inkluderede en akutpakke til at forbedre de fysiske rammer og til rekruttering samt fastholdelse af medarbejdere, hvilket netop er til de områder, jeg bekymre mig om, inden for forsvaret. Tak!

Ældreplejen er kommet på dagsordenen

I januar kom frisætningen af ældreplejen også på bordet, hvilket jeg er utrolig glad for, da det er en af mine mærkesager, som endelig trækker i den rigtige retning. Der er alt for meget bureaukrati i vores ældrepolitik i dag. Med den nye frisætning lægges der nu op til, at alle vil kunne gøre brug af det frie valg og private aktører, hvilket betyder, at der også bliver lettet på vilkårene for rehabilitering og den private sektor kan i større grad byde ind. Dertil åbnes der op for mulighed for mere selvbestemmelse på de enkelte plejehjem i form af lokalplejehjem med egne bestyrelser og der lægges op til mere smidig sagsgang for sundhedsmedarbejdere fra 3. lande. Alt sammen noget der med garanti vil kunne styrke vores ældrepleje. Jeg er glad!

Ud af det kom jeg den 22. januar med et læserbrev i JV:

Jeg sluttede januar af med at tage en tur til Christiansborg for at deltage i Nytårskur med Kvinderådet, hvor Marie Bjerre kom og lavede et energifyldt oplæg om ligestilling.

Til sidste års landsmøde blev jeg opfordret til at blive en del af repræsentantskabet i kvinderådet og takkede ja. Hvad det specifikt var måtte tiden vise, men med min erfaring indenfor asylområdet, hvor man i den grad mærker andre kulturer gøre stor forskel på at være mand og kvinde og hvad kønnene kan tillade sig at gøre og ytre sig om, så var der noget der trak i mig.

Det førte bl.a. til at jeg mødte en meget spændende kvinde, Razan Haugaard, som opfordrede mig til at læse hendes biografi med de interesser inden for ligestilling. Det var en gribende fortælling om at være barnebrud, i krig, flygtning, integration og ligestilling, som jeg fik læst på få dage, som vil give mange et helt andet syn på en anden verden derude, som vi som danskere har svært ved at forstå og sætte os ind i.

Ud over de landspolitiske aktiviteter har vi også endelig fået valgt vores lokale spidskandidat i Tønder Kommune, Martin Iversen, som vores kandidat og jeg glædes ved, at han blev valgt og ser frem til samarbejdet og det kommende kommunalvalg.

I regionsbestyrelsen, hvor jeg er suppleant for Esther Andersen, fik vi taget hul på regionsrådsvalget, og Pernelle Jensen fra Regionsbestyrelsen kom og lavede et spændende oplæg om den nære sundhed, som hun beskæftiger sig med til daglig.

Her kunne jeg igen ikke undlade at ytre mine holdninger omkring flere emner:

  • Stor ros til vores sygehus i Tønder, som kan meget mere end de får lov til
  • At være spørgende omkring hvorfor man kun optager 1 ud af 5 af de søgende på lægeuddannelserne.
  • Give min erfaring videre i forhold til spørgsmålet om mistrivsel hos børn og unge, hvor vi på hjemmefronten har været yderst opmærksomme på brugen af de forskellige sociale medier og elektroniske apparater i det hele taget.

Nu ser jeg frem til flere generalforsamlinger i februar, hvor jeg kommer ud og laver et lille oplæg.

De bedste hilsener Tilde

Vil du støtte min kampagne, så vi i Tønder Kommune igen kan få en folkevalgt på Christiansborg

Tidligere indlæg

Politiske vitaminer – marts

Politiske vitaminer – marts

Co2 afgift må ikke koste arbejdspladser Det var et af hovedbudskaberne på generalforsamlingen i Venstre i Aabenraa Kommuneforening fra Troels Lund Poulsen, som aflagde et besøg og vendte mange politiske emner. Det mest diskuterede emne var CO2 afgiften på landbruget,...

En sejr for folkeskolen

En sejr for folkeskolen

Læserbrev bragt i Jydske Vestkysten d. 24.3.2024 Som mor til 4 dejlige børn har jeg i mange år på helt tæt hold været vidne til en folkeskole, hvor der har været plads til forbedringer. Forbedringer som personale og elever gerne har villet have, men som har været...

Ja tak til “Lokalplejehjem” i Tønder Kommune

Ja tak til “Lokalplejehjem” i Tønder Kommune

Ja tak til "Lokalplejehjem" i Tønder Kommune Debatindlæg bragt i JV d. 22.1.24 Ønskerne til hvordan vi ønsker at leve livet, når vi bliver ældre, er forskelligt alt efter hvor i landet vi bor, hvad der er af traditioner i det område, hvor vi bor og hvem vi er som...