Julehilsen

Tilde Holch Duedahl

21/12/2023

Julen nærmer sig med hastige skridt og et nyt år venter lige om hjørnet.

Familien og jeg har fået pyntet vores unikke juletræ med arvegods fra vores bedsteforældre og børnenes hjemmelavede pynt – et træ pyntet med masser af liv og sjæl.

December har derudover budt på alt det de fleste kender som traditioner – at pynte op til jul, fælde sit eget juletræ, lave juledekorationer, bage julekager, en masse nisseløjer og alle de mange øvrige julearrangementer der nu end er om man er barn, ung eller ældre. Alt sammen noget der skaber glæde i et fællesskab.

Selvom jeg har skåret de politiske aktiviteter ned her i december for at prioritere familien, så kan man roligt sige, at der har været masser af politiske emner at debattere og gå i dybden med, hvoraf jeg gerne vil dele nogle af dem med jer.

Jeg sluttede november med at deltage i virksomhedsbesøg i Rødekro, hvor jeg bl.a. oplevede verdens største PTX-anlæg i Kassø ved European Energy med efterfølgende besøg ved entreprenør Chr. Johansen i Rødekro, som er bygherre på PTX-projektet.

Selvom mange er skeptiske i forhold til at skulle omstille sig til den nye verden med større vindmøller, solceller og opsamling af CO2, så har vi kun set toppen af isbjerget nu, og PTX-anlæg er en af de store spillere, som kan gøre en forskel og det var en stor oplevelse at komme helt tæt på og tale med aktørerne bag.

Meget af december er gået med at kæmpe kampen for at vi ikke skal have et testvindmøllecenter i Tønder Kommune, nærmere betegnet alt for tæt på Unescos verdensarv i mine øjne. Derimod skal der arbejdes videre med vores lokale projekter, som allerede er i pipeline i den omtalte “Tøndermodel”, som vil gøre en forskel for alle borgere og bosætninger i kommunen. Vælger folketinget at stemme for at udvælge vores område, så vil det skade både vores natur, de lokale projekter, bosætning i de omkringliggende byer (Ballum/Skrærbæk) og ikke mindst vores turisme, som primært kommer for at nyde naturen og roen.Netop derfor prioriterede jeg højt at bruge en eftermiddag/aften (ja faktisk min mands fødselsdag – undskyld skat) på et møde med Morten Dahlin, Venstres minister på posten for bl.a. Landdistrikter i et mindre forum.Jeg fik god taletid og talt for, at alt det vi kæmper for ikke bliver nedprioriteret bare fordi vi har pladsen. På det efterfølgende møde, hvor alle borgere havde mulighed for at deltage, var der mange der kæmpede samme kamp som jeg. Borgere og politikere fra flere partier. Selvom Morten ikke alene kan tage denne beslutning omkring placeringen af et testvindmøllecenter, så er jeg glad for at have bidraget til forståelsen for, hvad betydning det vil have for vores område.Dertil er jeg rigtig glad for det samarbejde, som jeg har med Martin Iversen, gruppeformand for Venstre i Tønder Kommune, hvor vi sammen forsøger at gøre en forskel – bl.a. i forhold til disse testvindmøller, hvor vi begge kan bidrage ind i debatten med den viden og de kontaktflader vi nu end har.

I de seneste måneder har der været stort fokus på, at vores børn og unge ikke viser så gode resultater i skolen i matematik og læsning som hidtil. Som mor til fire, ligger det mig meget på sinde at vores kommende generationer har de bedste vilkår at lære under og det bekymrer mig, at diverse undersøgelser og tests viser en forringelse i vores børns læring.

Selvom der er rigtig mange gode punkter i det nye folkeskoleudspil, så mener jeg, at det er vigtigt, at vi prioritere mere selvbestemmelse på de enkelte skoler bl.a. i mere udnyttelse af lærernes og skolebestyrelsernes kompetencer. Kort sagt burde de offentlige skoler lærer af de frie grundskoler, hvor det i de fleste tilfælde giver succes at lægge ansvar ud til dem som kender børnene bedst.

“Mine forældre havde valgt at jeg ikke skulle døbes, da jeg var barn. Jeg havde aldrig rigtig tænkt over, om jeg var medlem af folkekirken eller ej. Men ved et menighedsrådsvalg, kom jeg op af stolen og gik over for at stemme i forsamlingshuset………”

Ovenstående er et uddrag af et interview, om det at blive døbt som voksen, som jeg har givet til Bevtoft Kirke. Du kan læse hele interviewet i Bevtoft Kirkes nyhedsbrev her:

Traditionen tro, Julemøde på folkehjemmet i Aabenraa med Asger Christensen og gæst Bertel Haarder – en humørfyldt aften, hvor vi fik slået fast, at der skal kæmpes for Asgers plads i EU-Parlamentet til Juni.

Jeg vil hermed afrunde dette år og ønske jer alle en rigtig glædelig jul samt et lykkebringende nytår.

De bedste jule- og nytårshilsener

Tilde

Vil du støtte min kampagne, så vi i Tønder Kommune igen kan få en folkevalgt på Christiansborg

Tidligere indlæg

Politiske vitaminer – marts

Politiske vitaminer – marts

Co2 afgift må ikke koste arbejdspladser Det var et af hovedbudskaberne på generalforsamlingen i Venstre i Aabenraa Kommuneforening fra Troels Lund Poulsen, som aflagde et besøg og vendte mange politiske emner. Det mest diskuterede emne var CO2 afgiften på landbruget,...

En sejr for folkeskolen

En sejr for folkeskolen

Læserbrev bragt i Jydske Vestkysten d. 24.3.2024 Som mor til 4 dejlige børn har jeg i mange år på helt tæt hold været vidne til en folkeskole, hvor der har været plads til forbedringer. Forbedringer som personale og elever gerne har villet have, men som har været...

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde

Januar-hilsen fra Tilde Nu skriver kalenderen 2024, jeg har fået nydt jul og nytår med familie og venner og er mere end klar til, at aktiviteterne tikker ind i kalenderen. Januar måned har budt på mange spændende aktiviteter indenfor mange områder. Jeg startede mine...