Fokus på familiepolitiken

Tilde Holch Duedahl

01/10/2024

Invitation til debataften med oplæg af Mads Duedahl, formand for Region Nordjylland

Familiepolitik er ikke bare barsel og barnets første sygedag. Familiepolitikken er, hvordan vi i det hele taget gør det mere smidigt at være børnefamilie med alle de krav der hele tiden sættes som ex. at arbejde mere og samtidig have mere fokus på børnene – hvilket i normale sammenhænge er to ting, der taler imod hinanden.
Her taler vi om fleksibilitet indenfor mange områder. Det er både i forhold til arbejde, barsel, sygdom, institutioner og skoler. Det er også i forhold til barnets tarv at man ikke er kastebold i et system i kasser – men hvor man ser på muligheder, som giverstørre trivsel hos både børn og forældre og som styrker barnets opvækst til at kunne stå imod livets udfordringer på godt og ondt.

Familiepolitik er et emne, som jeg er meget optaget af.

Jeg mener, vi skal investere langt mere i vores børns fremtid end vi gør i dag. Faktisk mener jeg at vi skal have lige så stort fokus på familiepolitikken, som vi har på den grønne omstilling. Hvordan vi så får det, er der mange holdninger til.
For cirka et år siden kom jeg med i et Forum for det familiepolitiske netværk i Venstre og derigennem deler vi viden, ideer og bekymringer samt opfordrer hinanden til at holde fokus i hele landet.
Det var dybt inspirerende det første store møde i København, som jeg var med til, hvor bl.a. Mads Duedahl og Troels Lund Poulsen kom med deres input til vigtigheden heraf og hvordan de så på emnet som familiefædre. Dertil deltog mange instanser fra både erhvervslivet, fagforbund og mange andre interessenter.
Ikke nok med at jeg har gået i min egen lille verden og tænkt på de ting man kunnesætte fokus på med vores børn og unge og disse familier, nej nu var der pludseligen hel masse andre venstrefolk at dele det med. Det har ført til flere læserbrevebåde som jeg selv har skrevet, senest i Berlingske, men også hvor vi gik sammenflere venstrefolk fra hele landet, som medunderskrivere. Venstre vil og skal gå medfamiliepolitikken, da den er enorm vigtig for vor alles fremtid.
Jeg har i et af mine debatindlæg haft fokus på muligheden for at lægge institutioner og skoler sammen i alle små samfund, så forældre ikke skal køre til flere matrikler hver dag og dermed spare tid på transport samtidig med at det letter overgangen frainstitution til skole. Vi taler også tit om at institutioner i de små samfund har for få kolleger at sparre med – men hvad hvis denne personalegruppe blev fordoblet ved at lave denne samdrift? – mon ikke det ville give bedre personaletrivsel og blivenemmere at tiltrække arbejdskraft.
Hvad nu hvis bedsteforældre kunne passe deres børnebørn og få barnets 1.sygedag på lige fod med forældrene? Hvordan ser man på hjemmepasning i de forskellige kommuner, er det en fordel eller ulempe for børnene og skal vi have mere ensartede regler omkring dette?
Er der reelt brug for strammere minimumsnormeringer eller er det noget helt andet, som er galt?

Invitation til debataften

Debataften med oplæg af Mads Duedahl

Mandag d. 21 oktober kl. 19 – 21
Derfor har jeg også taget initiativ til en debataften, hvor Mads Duedahl kommer og fortæller om hans syn på området. Mads Duedahl har for mig været til storinspiration med hans politiske indgangsvinkel til mange ting og håber at kunne tiltrække forældre til mindre børn og høre om det der udfordre deres hverdag.
Denne aften vil man kunne komme med input til, hvordan du ser på, hvordan vi gør livet som børnefamilie nemmere. Jeg kan godt garantere at det bliver et spændende oplæg.
Arrangeret foregår:
Mandag den 21/10 kl.19-21
SP Leasing i Agerskov
Mellerupvej 2A
6534 Agerskov

Alle er velkomne, der er dog begrænsede pladser, så husk tilmelding på sms: 54585600.
Oplægget findes også som begivenhed på min Facebook side, hvis nogen har lyst at tilføje sig der og sprede budskabet.
Tildeduedahl. dk
Agerskov
Danmark


Vil du støtte min kampagne, så vi i Tønder Kommune igen kan få en folkevalgt på Christiansborg

Tidligere indlæg

Sommerhilsen 2024

Sommerhilsen 2024

Et fantastisk politisk forår er gået på held og sommerferien er lige om hjørnet for de fleste.Regeringen har fået mange gode ting igennem de seneste måneder og kan nu gå på en velfortjent sommerferie.Min april startede med mange aktiviteter, som også gav tid til at...

Politiske vitaminer – marts

Politiske vitaminer – marts

Co2 afgift må ikke koste arbejdspladser Det var et af hovedbudskaberne på generalforsamlingen i Venstre i Aabenraa Kommuneforening fra Troels Lund Poulsen, som aflagde et besøg og vendte mange politiske emner. Det mest diskuterede emne var CO2 afgiften på landbruget,...

En sejr for folkeskolen

En sejr for folkeskolen

Læserbrev bragt i Jydske Vestkysten d. 24.3.2024 Som mor til 4 dejlige børn har jeg i mange år på helt tæt hold været vidne til en folkeskole, hvor der har været plads til forbedringer. Forbedringer som personale og elever gerne har villet have, men som har været...